fredag 5 november 2021

Veterinärbesiktning och dags för leverans

Igår så veterinärbesiktigades alla valparna på Aros veterinärcentrum i Västerås. Anledningen till att vi åker dit är att de har möjlighet att utföra baertest på valparna för att kontrollera hörseln. Se annat inlägg här för hur ett test går till. Alla valparna var friska och fina, alla hanarna hade testiklarna på plats och ingen valp har navelbråck eller annat. 9 valpar var fullt hörande, bilateralt hörande på båda öronen. Electra en av tikarna är unilateralt hörande vilket  ca 20 % av alla dalmatiner är.

Imorgon lördag så reser de första valparna, det blir tomt men också roligt att se glädjen hos de nya familjerna när de får hem sina nya familjemedlemmar. Alla valpar som ska säljas är sålda, vissa personer är besvikna för att de inte har fått köpa en valp. Läs gärna tidigare inlägg här på sidan om "kölista" där framgår lite om hur jag prioriter bland familjer när jag säljer valpar.
Två av valparna, Euphoria som är svarttecknad och Edda som är levertecknad kommer att stanna kvar här för utvärdering. Senare kommer troligtvis en av dem att få ett fodervärdshem eller annat permanenthem hos utställningsintresserad och ev avelsintresserad person.



PÅ bordet redo för att BAER testas med elektroder i öronen

Här är alla valpar sövda efter BAER test och väntar på att väckas

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar