tisdag 14 september 2021

Valparna är här!

Den 11 september så  fick Birka äntligen sina valpar. Hon valpade på dygn 61 vilket är helt normalt. Det blev 10 fina friska valpar, 6 är tikar och 4 hanar. Ingen av valparna har någon blaffa. Vi är inte 100% säkra på fördelningen av färg men tror at två tikar och en hane är levertecknade och resten svarta. Nu väntar en tid då valparna meste sover och diar. De diar och sover ofta i skift då det blir lugnade vid "matbaren" på så sätt. Birka lämnar bara valplådan högst motvilligt korta stunder för att gå ut och kissa. Hon äter och dricker gärna med servering direkt i lådan så att hon slipper resa på sig. Birka är väldigt nöjd med tillvaron och vi tillbringar mycket tid med henne i lådan, det märks att hon gillar det. Birka ligger gärna på sidan och diar valparna och vilar samtidigt huvudet i vårat knä. Doris och Nelly har inte fått träffa valparna ännu då vi vill ge Birka lugn och ro, de står däremot bakom en glasdörr och tittar på dem och bara längtar efter att få hjälpa till med tvätt av valpar och senare lek naturligtvis.

Om du läser det här och är sugen på en egen liten valp, läs då först inlägget "väntelista för valpar" längre ner på sidan.
Noggranna anteckningar varje dag om valparnas vikt samt Birkas temp morgon och kväll är ett väldigt bra sätt att tidigt upptäcka om något är fel. För att skilja på valparna så har de nagellack på en tass eller svans.
Nu är det dags för vägning och dagens kontroll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar